Inspirujte se a zkuste zvládnout disciplíny při sportovním dnu

Jak zvládnout plnění disciplín Sazka Olympijského víceboje ještě rychle před uzávěrkou s co největším počtem dětí? Zkuste sportovní den. Je těžké vytvořit univerzální návod, protože každá škola má jiné podmínky. A tak se můžete inspirovat několika tipy.

Tak třeba v základní škole Mendelova v Karviné před časem nachystali Sportování napříč školou. V rámci projektového dne se všichni studenti rozdělili do dvaceti skupin, v nichž se mísili žáci od třetích tříd až po deváťáky. Nejprve se školáci museli naučit spolu komunikovat, pak společně vyráběli prezentaci země, kterou v rámci hry reprezentovali. V průběhu dopoledne také absolvovali na jednotlivých stanovištích disciplíny víceboje, jejichž výsledky si zapisovali do karet, které pro ně nachystali pedagogové.

Potřebujete spíš praktický návod? Takto probíhaly například Sportovní dny se Sazka Olympijským vícebojem na větších školách, při kterých zároveň zapisovali výsledky rovnou do počítače dva žáci nejstarších ročníků. Během čtyř vyučovacích hodin tak stovky dětí mohly zvládnout šest disciplín víceboje.

Co je k takovému dni potřeba? Tělocvična nebo hala, sportovní podložky, čtyři basketbalové míče, pásma, stopky, vymezovací mety (15–20 kusů), papír, tužky a lavičky. S měřením výkonů mohou pomoci nejstarší žáci. Třídy chodí postupně po ročnících do tělocvičny, kde jsou pro ně připravena stanoviště šesti disciplín víceboje. Schematický návod najdete níže.