Perfektní organizace i skvělé výkony. V Tachově při Odznaku Všestrannosti soutěžila i učitelka

Perfektní organizace je základ úspěchu a ta byla v Tachově při krajském kole Odznaku Všestrannosti na jedničku. „Dálka se tu skákala pouze na jednom doskočišti, a přesto vše proběhlo naprosto hladce,“ líčí Radek Zavřel z pořadatelského týmu. „Běžně přitom skáčeme na dvou doskočištích nebo dokonce na čtyřech.“ Vítězství si odvezla plzeňská základní škola Na Dlouhých, která získala 23 988 bodů.

Soutěžilo se v šestiboji složeném ze sprintu na 60 metrů, skoku dalekého, shybů, leh-sedů, hodu míčkem a běhu na 1000 metrů, driblingu. Právě z vítězné školy je i Marek Špác, která posbíral bezmála pět tisíc bodů. „Třeba míčkem hodil 63,5 metru,“ říká Zavřel.

V klání Plzeňského kraje nesoutěžily jen děti. „Do závodu se zapojila i jedna paní učitelka,“ usmívá se Zavřel. „A to je vždy vítané zpestření.“

Do republikového finále, kterým celý Odznak Všestrannosti Sazka Olympijského víceboje vyvrcholí, přímo postupují dvě nejlepší školní družstva. Kromě vítězného školy si finálovou účast vybojovala ještě ZŠ Zárečná z Tachova, která si připsala 23 180 bodů. Republikové finále se uskuteční od 5. do 7. září v Brně a zároveň zahájí čtvrtý ročník Evropského týdne sportu.