Praha má za sebou dva dny plné dětského sportu

Přes čtyři stovky nadšených soutěžících, slunečné počasí a dva dny plné skvělých sportovních výkonů. Taková byla dvě krajská kola Odznaku všestrannosti olympijských vítězů pro Prahu. Ve středu na Podvinném mlýně zápolily školy z Prahy 9, 10, 11, 12, 14, 15, 20 a 22, ve čtvrtek došlo na Prahu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 a 13. „Celkem se zúčastnilo 414 dětí,“ říká za pořadatele Radek Zavřel.

Soutěžilo se v šestiboji složeném ze sprintu na 60 metrů, skoku dalekého, shybů, leh-sedů, hodu míčkem a běhu na 1000 metrů či driblingu. Do klání se zapojili jednotlivci narození v letech 2002 až 2007 a v družstvech závodily ročníky 2003 až 2006. Děti si užily návštěvu elitních sportovců: na první krajské kolo přišla malé sportovce podpořit výškařka Michaela Hrubá, na druhé dorazila legendární trojskokanka Šárka Kašpárková.

„Oba dny se vydařily, celé soukolí perfektně šlapalo. Všechny děti se snažily, jen bylo na závody možná až moc velké teplo,“ usmívá se učitelka Daniela Bärtlová z nuselské ZŠ Křesomyslova, která se podruhé v historii zúčastní republikového finále. Tím celý Odznak všestrannosti olympijských vítězů vyvrcholí, z obou krajských kol do něj přímo postupují dvě nejlepší školy: FZŠ Chodovická, ZŠ T. G. Masaryka (Praha 12), ZŠ Křesomyslova a ZŠ Filosofská. Republikové finále se uskuteční od 8. do 10. září v Brně a zároveň zahajuje třetí ročník Evropského týdne sportu.