Školáci v Liberci si vyzkoušeli Prskavcův trénink

Jak posiluje břišní svaly a jak trénuje rovnováhu mistr světa ve vodním slalomu Jiří Prskavec? To si vyzkoušeli školáci z liberecké Základní školy Barvířská. Návštěvu dvojnásobného evropského šampiona získala škola v rámci projektu Sazka Olympijský víceboj v soutěži s Rádiem Junior.

Prskavec se nejprve setkal se třeťáky, kteří si v soutěži sportovní den s ním vybojovali. Zhruba dvacetičlennou skupinku rozhýbal kajakář rozcvičkou a pak už dětem předváděl cviky na obratnost nebo posílení břišních svalů. Zatímco sám k nim používá medicinbal, děti dostaly basketbalové míče. Školáci poctivě počítali, zda už splnili počet sed-lehů, který jim Prskavec zadal.

Pak jim vodní slalomář ukazoval, jak v tréninku využívá velký gymnastický míč. Když se na něm postavil, děti jen obdivně koukaly. Samy si pak zkoušely, zda se na míči udrží vsedě nebo vkleče.

„Kolik máš zlatých medailí? A kolik stříbrných?“ ptaly se potom vodáckého šampiona při debatě. Zjistily, jak se správně sedí v lodi, nebo i to, že Prskavec nejprve lyžoval, neboť jeho rodina pochází z Libereckého kraje. Od školáků pak dostal složku plnou výkresů. Trénink a další pohybové aktivity si vyzkoušeli i další žáci školy.